Mag ik mij even voorstellen?

photo

Mijn naam is Willemien Rijsdijk. Sinds 2004 ben ik actief als financieel vertaler. Onder de firmanaam Fluent in Finance werk ik voor een keur aan nationale en internationele financiŽle instellingen en vakbladen.

Met mijn uitvoerige financiŽle kennis en praktijkervaring onderscheid ik mij van andere financiŽle vertalers. Bijna 18 jaar lang heb ik gewerkt op de beursvloer en in dealingrooms, onder meer als opleider van beursvloerpersoneel, als beleggingsanalist, broker en vermogensbeheerder. Toen moest ik vooral cijfertjes Ďvertalení, nu staan de letter en de geest van de tekst centraal!

Na een extra vierjarige studie werd ik beŽdigd als vertaler. Dagelijks vertaal ik financiŽle teksten uit het Engels naar het Nederlands op het gebied van beleggingen, accountancy, macro-economie en financiŽle regelgeving. Het uitdagende van dit werk is de enorme afwisseling: de ene dag werk ik aan een technisch monetair stuk, de andere dag aan een wervende marketingbrochure voor een nieuw beleggingsproduct. Dan komt er ineens weer een persbericht van een beursgenoteerde onderneming over een belangrijke overname, gevolgd door een maandbericht van een beleggingsfonds met uitgebreide performanceattributie. En dat alles komt tot mij in mijn kantoor aan huis; daar heb ik als moeder van twee tieners bewust voor gekozen!

Zoekt uw organisatie een beŽdigd financieel vertaler die de taal van de belegger, de bankier en de accountant spreekt? Een vertaler die ook snapt wat er in uw stukken staat en die de boodschap niet alleen in goed Nederlands weet om te zetten, maar ook in een voor uw doelgroep begrijpelijk jargon? Stuurt u mij een bericht, dan neem ik meteen contact op om vrijblijvend een proefvertaling maken.

Blijft u nog even op deze website? U vindt hier niet alleen een selectie voorbeeldvertalingen en mijn CV, maar ook diverse leuke extraís:

  • Een uitvoerige lijst van citaten waarmee u financiŽle teksten en presentaties kunt verlevendigen

  • Een uitgebreide valuta-vertaaltabel compleet met ISO-codes

  • Verwijzingen naar gespecialiseerde financiŽle woordenlijsten op internet

  • Het afscheidscadeau bij mijn vertrek in 2004 bij ING Investment Management: een fictief IPO-rapport voor Fluent in Finance!